Pisica

Pisica la egipteniSpre deosebire de cîine, pisica nu poate fi interpretată ca sugerînd prietenul omului. Dar ce frapează cel mai mult la ea este senzualitatea. Pisica – felina – devine astfel un simbol al erotismului fără margini. O femeie atrăgătoare, care are pe “vino-ncoa” este întotdeauna felină, pisică.

Pisica se gudură, se alintă şi caută compania omului numai pentru interesul ei. Pisica nu are rolul de apărător devotat al cîinelui. De aceea este un simbol al femeii egoiste, narcisice, al divei „fatale” care nu se dă în lături de la o viitoare cucerire, oricare ar fi preţul.

Dar pisica în antichitatea egipteană avea şi o altă faimă: de vrăjitoare. Pisica era într-adevăr respectată şi divinizată pentru puterile ei oculte şi temută adeseori sau asociată cu magia. În Evul Mediu european vom găsi multe istorii de pisici arse alături de stăpînele lor sub acuzaţia de vrăjitorie. Este vorba de faimoasele pisici negre.

Pisica are şi puteri tămăduitoare, ea absorbind, după unele mărturii, energiile malefice.

Temută sau iubită, pisica apare în visele noastre înzestrată cu toate aceste însuşiri şi numai noi putem decide care anume din ele se aplică.

Posteaza un vis sau comenteaza

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: