Sint persoanele din visul meu personaje reale pe care le cunosc? De obicei oameni apropiati. Sint mama, tata, frate, iubit/iubita, coleg/colega din visul meu personajele reale? Adica daca visul imi arata ca merg intr-o excursie cu prietenul meu Vlad, oare sa fie vorba de Vlad cel adevarat, de care stiu eu?

Sint doua situatii in exemplul meu, ori Vlad cel adevarat are o problema cu mine iar eu refuz sa o vad, sau nu e vorba de Vlad ci de altcineva de care imi aminteste Vlad cel adevarat… Un alt „Vlad”, deci, asemanator pentru niste lucruri aparent banale – si celalalt si acesta sint nascuti in Gemeni. Sau si celalalt si acesta au 41 de ani. Asta inseamna ca in visul meu pot inlocui un personaj cu altul. In cazul citat, nu cu Vlad cel cunscut cu care (vreau sa) merg in excursie ci cu altul, un alt personaj deci, care aduce cu Vlad. Si asta e cu totul altceva daca vreau sa-mi interpretez visul.

Apoi mai este si primul caz, Vladul cu probleme. Cind fac asociatii la vis (nu stii ce sint asociatiile citeste aici) sa zicem ca Vlad din vis imi aminteste de celebrul Vlad Tepes. Deci cel cu teapa. Ori teapa se mai zice in popor atunci cind cineva te-a inselat cu ceva, te-a pacalit, te-a prejudiciat etc. Spunem atunci ca cutare „ti-a dat teapa”. Deci, Valad poate aparea in visul meu si cu acest atribut de tepar, pe care refuz sa-l vad dar care m-a deranjat (si de aceea refuz sa-l vad). Si-atunci cum se face ca merg cu acest Vlad teparul in excursie? Poate ca sint mazochista si vreau sa repet o experienta nefericita? Sau poate a vreau sa salvez aparentele si sa ma conving ca intr-adevar Vlad este tepar asa ca mai incerc o data?

Daca stiu sa interpretez personajele din visul meu sint capabila sa aflu multe despre viata mea sufleteasca. Este un mare avantaj pentru ca ma scuteste de mers la psiholog/preot/vrajitoare si ma face stapina pe situatie…

Reclame