Lucruri pe care le neglijam cind ne scriem visele

Cînd scriem despre un vis este absolut obligatoriu sa retinem orice detaliu. De pilda, cineva spune ca a visat o persoana care fredona o melodie, dar nu precizeaza ce melodie. Ca si cum noi care interpretam ar trebui sa stim pe dinafara ce melodie era, si altele la fel. Sînt detalii din viata noastra personala care apar în visele noastre si nimeni nu stie de ele daca nu le explicam noi. Aceste detalii ne pot ajuta sa interpretam visele.

Cind scriem un vis trebuie sa nu omitem nimic din lene sau oboseala, graba etc.

Cind scriem un vis trebuie sa nu omitem nimic din lene sau oboseala, graba etc.

Poate din graba sau din superficialitate uitam sa relatam visul în toata amploarea sa. Adica îl prescurtam. Acesta este al doilea defect. Iar al treilea, la fel de mare, este ca nu precizam contextul de viata în care se manifesta visul. De exemplu, daca am visat ca eram (in vis) cu persoana iubita, noi stim despre ce e vorba, dar ceilalti, care nu ne cunosc, nu. Daca cineva vrea sa ne ajute sa interpretam trebuie sa stie de asemenea despre ce e vorba. Nu stiu daca m-am facut inteleasa.

Deci, nu voi putea ajuta pe nimeni sa inteleaga visele daca nu ma ajuta cu informatiile necesare pentru a cunoaste contextul de viata, detaliile visului. Visele nu se interpreteaza batînd din palme. Ele ne spun lucruri despre noi si gîndurile noastre. Despre ce am vrea sa ni se întîmple noua si celorlalti, persoane apropiate sau detestate.

Iata de pilda, cineva a visat recent mai multe intimplari sexuale cu o doamna pe care o cunoscuse cu ani în urma dar cu care nu avusese nimic de acest gen. Fusese, asa, ca o promisiune a ceva care nu se împlinise niciodata. Recent, visatorul a pus la cale o afacere din care spera sa scoata ceva bani. Dar întrucit timpurile sint grele, si alte afaceri asemanatoare nu s-au soldat cu profitul asteptat, persoana respectiva, sa-i zic Mihai, era convins si nu prea sa continue. Visul încerca sa-l tenteze ca sa duca la capat ce începuse amintindu-i de acea relatie cu femeia din trecut care nu se soldase cu un rezultat. Iata ce înseamna sa stii despre contextul visului ca sa poti sa-l interpretezi. Daca eu nu as fi stiut nimic de întîmplarea cu femeia din realitate nu as fi putut sa interpretez.

Asa ca atunci cînd scrii un vis trebuie sa tii cont de tot ce am scris eu aici daca vrei sa te ajut. Daca nu, daca scrii ca sa te afli în treaba, eu nu raspund decît daca ceva din vis sare în ochi si poate fi explicat fara ajutorul visatorului.

Ana Styla

Reclame

28 comentarii (+add yours?)

 1. anastyla
  mai 16, 2017 @ 17:39:18

  Nu mi-ai spus visul. Daca ai visat ca trebuie sa ii spui mamei, i-ai spus? Pote avem si de la ea un raspuns…

  Răspunde

 2. Mia
  mai 16, 2017 @ 09:01:55

  Intro noapte am visat apoi mam trezit.Nu dupa mult timp am adormit si am visat ca ii povesteam mamei mele visul pe care l-am avut inainte sa ma trezesc.Va rog sa ma ajutati cu o parere a fost chiar ciudat.

  Răspunde

Posteaza un vis sau comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: