Bani

Numara baniCe este cînd visezi bani? În general visele de bani nu sunt privite ca anunţînd lucruri bune în cărţile tradiţionale de vise. Dimpotrivă. Banii nu se obţin uşor şi de aici rezultă complicaţii infinite şi suferinţe neaşteptate. Mai mult chiar, banii au avut întotdeauna o reputaţie proastă chiar dacă fără ei nu se poate. Tradiţia vrea ca banii să fie murdari, asociaţi cu excrementele şi cu Satana. În Biblie găsim un loc în care Isus însuşi spune că nu poţi servi la doi stăpîni – lui Dumnezeu şi lui Mamon, demonul luxurii şi al lăcomiei!

În visele noastre fie primim bani de undeva, fie găsim bani sau cîştigăm. Interpretarea acestui simbol trebuie să ţină cont de fiecare particularitate în parte. Dacă primim bani fie trebuie restituiţi, lucru nu tocmai plăcut, fie ei vin în urma decesului cuiva – şi din nou aduc suferinţă.

Dacă găsim bani e semn că nu suntem suficient de maturizaţi pentru că dorim ca şi copii să se realizeze aspiraţiile noastre pe căi miraculoase. În fine dacă cîştigăm bani – la fel – dăm dovadă de prea mult optimism şi încredere în „ce o fi o fi”.

În psihanaliză, banii sînt un simbol al libidoului, altfel spus energie psihică.

În concluzie, ca şi la alte vise, este bine să avem în vedere propriile noastre gînduri, ambiţii, dorinţe nemărturisite, cînd vrem să interpretăm visele despre bani.

Reclame

Posteaza un vis sau comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.