Cîine

Catelus
Sursa pixabay 947051

În credinţa generală cîinele simbolizează  cel mai bun prieten al omului – cel mai apropiat şi mai ales cel mai fidel şi supus. Dacă visezi cîine poate fi dorinţa ta de a avea prieteni supuşi. Cîinele este, pe aceeaşi linie, un simbol al slugărniciei.

În mitologia greacă cîinele este însă o ipostază a zeului Asclepios care patronează medicina. El devine astfel un simbol al vindecării după o boală grea şi mai ale necunoscută. În vechea Grecie, persoanele bolnave mergeau la temple dedicate zeului şi dormeau acolo aşteptînd vise trimise de zeu. Dacă în vise apărea cîinele era semnul prezenţei zeului şi un diagnostic de vindecare.

Cîinele care latră ameninţindu-ne în vis poate fi o aluzie la un duşman la fel de constant şi neînduplecat ca şi prietenul fidel.

Datorită înclinaţiei cîinilor de a se asocia în haită, pot sugera şi alte idei: o ceată de oameni condusă spre acelaşi scop întotdeauna străin visătorului.

7 răspunsuri la „Cîine”

 1. Am visat un caine care la inceput ma ameninta pentru ca am intrat pe pamantul unde el pazea.Mai eram cu cineva in vis care i-a pus pe ochi o carpa, ca in momentul urmator cainele sa-mi zica:,,ce treaba am eu cu tine” ?

  1. Un ciine poate simboliza orice in vise – nu numai amic, poate fi dusman, fost amic devenit dusman sau un ticalos. Faptul ca ai intrat pe teritoriul lui nu inseamna numai ca el e paznic acolo. Intrebarea pe care ti-o pune e cheia.

   1. M-am certat recent cu un prieten si cred ca la el se refera acest caine.Zilele trecute ma gandeam ca daca m-ar suna, i-as spune:eu nu am nicio treaba cu tine, tu esti certat cu mine, doar tu stii ce ai cu mine.Asociatiile spre acele ganduri ma duc, care le-am avut despre el.Interesant e ca, in vis cainele spune aceste ganduri ale mele.

    1. Interpretarea e simpa: ti-ai dori sa zica el asta ca sa-ti dovedesti ca nu s-a certat cu tine. Mai ramine cum e cu intrarea pe teritoriul lui?

     1. Intrarea pe teritoriul lui, o fi ceva la care el tine mult.Dar in vis mai apare o scena pe care am omiso din rusine, si anume ca cainele urineaza, in momentul cand el face acest lucru, eu spun:”sa plecam de aici”, insa cel care a venit cu mine spune:”stai asa”, si scoate o bucata de carpa i-o pune pe ochi si cainele devine bland, este ca si cum ne impaca.
      Eu intra pe teritoriul lui cu o masina de arat pamantul sau ceva de genul, care e condusa de acest om care ne impaca.

 2. dar cainele ca ghid? eram intr-o calatorie cu rucsacul in spate si un caine care vorbea tot timpul ma tot instruia si-mi explica tot ce trebuia sa fac.

  1. Ciinele poate fi si el ghid. Este la poarta infernului ca cerber – acolo mai mult paznic. Dar eu il vad si ca ghid pentru ca face contactul intre doua lumi diametral opuse. El este si un avatar al zeului, Asclepios, daca nu ma insel. Daca vezi in vis ciine, adica, poate fi chiar zeul medicinei. Daca ai un rucsac in spate poate ar trebui sa te gindesti ce contine el?!

Posteaza un vis sau comenteaza

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: