Gravida

gravidaCe inseamna cind te visezi gravida? Una din explicatiile posibile mi-a fost data recent de o tinara care a visat asa ceva. Ea mai avea un copil, nelegitim, si s-a visat din nou gravida. La intrebarea mea: ce iti sugereaza asta, mi-a raspuns fara ezitare: necazuri. Evident ca pentru ea nasterea fara minimum de confort necesar, in conditii precare, nu putea insemna decît necaz. Multe femei vad azi nasterea ca un necaz pentru ca nu isi doresc copil, sau si-au dorit si acum nu il mai doresc, caci nu mai sint sigure de relatia lor cu tatal copilului (in sensul ca daca mai sint iubite, apreciate, preferate de acesta).

 Mai exista un motiv de necaz: sarcina aduce modificari fizice si deformari pe care femeile cochete nu le vor. Daca n-o sa ma mai placa? sa intreaba ele. Pentru alte femei copilul este un dar pentru iubitul lor iar daca relatia cu el se deterioreaza ele nu isi mai doresc copilul. E ca si cum l-ar pedepsi pe tata anulindu-i cadoul.

 Astea sînt talmaciri psihologice ale viselor de graviditate. In dictionarul lui Gustavus Miller visul de gravida inseamna: pentru o femeie, nefericire cu sotul ei iar copilul nu va fi atragator. Pentru o fata virgina inseamna scandal si adversitate. Daca femeia este gravida si se viseaza astfel inseamna nastere fara probleme si recuperare rapida.

Graviditatea inseamna si alte lucruri. A fi insarcinata, de exemplu, inseamna a avea o sarcina in sensul ca esti o persoana importanta careia i s-a incredintat ceva pretios de facut (poate in legatura cu serviciul, cu un sef pe care il placi si ar vrea sa te remarce etc.).

Dar daca nicio idee din cele de mai sus nu ti se potriveste iar visul tau te nelinisteste, poti sa-l interpretezi psihanalitic. Daca nu stii cum sa o faci, te poti adresa cu incredere serviciului meu de interpretare la cerere. Apasa aici ca sa accesezi pagina online.

Reclame

42 comentarii (+add yours?)

 1. Nicoleta
  ian. 25, 2017 @ 01:49:48

  Am visat o femeie(nu cunosc persoana) insarcinata cu sotul meu.eram in coma de luni de zile.cand m-am trezit erau 3 femei linga mine(eram acasa) una dintre ele era insarcinata.am intrebat cine este.mi sa raspuns.este sotia sotului tau.tu fiind in coma si-a luat a doua sotie sa aibe grija de copii.atunci m-am ridicat si am vrut sa o dau afara.el ma oprit.ma intrebat ca fac.iam spus ca ea sa plece.el a spun nu.pleci tu dar ea nu pleaca.atunci am zis.atunci dupa ce naste,sa ne lase copilul si sa plece. Atunci visul sa terminat.

  Răspunde

  • anastyla
   ian. 25, 2017 @ 18:51:22

   Poate ti-e teama sa nasti sau nu esti sigura pe el (sotul); femeile cred ca nasterea este o bucurie colectiva chiar daca nu e deloc asa. Intrucit nu mi-ai zis nimic despre tine asta e tot ce-ti pot spune.

   Răspunde

 2. Elena gheorghe
  nov. 21, 2016 @ 21:22:18

  O prietenă mă visat însărcinată dar în viața reală nu sunt (sunt căsătorită)si îmi doresc un copil

  Răspunde

  • anastyla
   dec. 03, 2016 @ 07:33:54

   E visul ei, deci trebuie ea sa intrebe ce inseamna.

   Răspunde

 3. Elena
  nov. 20, 2016 @ 23:21:03

  O prietenă mă visat însărcinată dar în viața reală nu sunt (sunt căsătorită) si îmi doresc un copil

  Răspunde

Posteaza un vis sau comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: