Pisica

Ciinele simbol al zeuluiSpre deosebire de cîine, pisica nu poate fi interpretată ca sugerînd prietenul omului. Dar ce frapează cel mai mult la ea este senzualitatea. Pisica – felina – devine astfel un simbol al erotismului fără margini. O femeie atrăgătoare, care are pe “vino-ncoa” este întotdeauna felină, pisică.

Pisica se gudură, se alintă şi caută compania omului numai pentru interesul ei. Pisica nu are rolul de apărător devotat al cîinelui. De aceea este un simbol al femeii egoiste, narcisice, al divei „fatale” care nu se dă în lături de la o viitoare cucerire, oricare ar fi preţul.

Dar pisica în antichitatea egipteană avea şi o altă faimă: de vrăjitoare. Pisica era într-adevăr respectată şi divinizată pentru puterile ei oculte şi temută adeseori sau asociată cu magia. În Evul Mediu european vom găsi multe istorii de pisici arse alături de stăpînele lor sub acuzaţia de vrăjitorie. Este vorba de faimoasele pisici negre.

Pisica are şi puteri tămăduitoare, ea absorbind, după unele mărturii, energiile malefice.

Temută sau iubită, pisica apare în visele noastre înzestrată cu toate aceste însuşiri şi numai noi putem decide care anume din ele se aplică.

Reclame

Posteaza un vis sau comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.